Door Jacko Huisman
Deze heerlijke soep is verschillende keren gemaakt door onze jongeren na een flinke wandeltocht. Lekker buiten, lekker puur. Voor deze tomatensoep hoef je geen top kok te zijn om toch heerlijk te eten. De soep is gemakkelijk onderweg te maken op een kleine brander met een 1,5 liter pan. De basis is simpel en bestaat uit een paar verse ingrediƫnten.
Duur:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koken: 15-20 minuten (op zeeniveau)
Tools:
- 1,5 liter pan
- Kleine snijplank
- Gas of benzine brander
- Outdoor mes
- Grote mok of kom
Ingrediƫnten:
(voor 2-3 personen)
- 300 gram (mini) tomaten
- 3 uien
- 100-150 gram mager rundergehakt (Kan ook worden weggelaten)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-1,5 liter water
- Zout en peper naar smaak
Instructie:
- Snij de uien en tomaten in kleine stukjes
- Zet de brander aan en doe de olijfolie en de uien in de pan en fruit het geheel tot de uien glazig zijn
- Voeg het gehakt toe (indien gewenst) en bak dit samen met de ui tot het rul en gaar is
- Voeg de tomaten toe aan het mengsel en gaar ze mee met het mengsel tot de schil los laat
- Voeg het water toe aan het mengsel samen met het zout en de peper naar smaak en breng dit aan de kook
Tip
Rooster wat stukjes brood in olijfolie met wat zout
Tags
Tomatensoep, tomaat, outdoor koken, rugzak kok, outdoor cook, jongeren
Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws, komende activiteiten en als eerste op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!