Surfire jongerencoaching

Algemeen

Surfire biedt een actief en intensief Jongerenprogramma, dat er op is gericht om jouw basisvaardigheden aan te leren voor het leven.
Basisvaardigheden waarmee jou grenzen worden verlegt, zodat je groeit en je zelfstandig verder kan.

Het Jongerenprogramma bestaat uit verschillende programma-delen met allerlei activiteiten die worden begeleid door ervaren trainers en coaches.
Een programma-deel duurt 3 maanden en het hele programma duurt zolang als nodig is voor jouw. Het Jongerenprogramma doe je met een kleine groep en waar nodig 1 op 1.
Normaal ben je iedere middag weer thuis, maar ook zullen we verschillende keren voor meerdere dagen weggaan.

Naast de basisvaardigheden die je leert is een belangrijk doel dat je vroeg of laat het programma afbouwt en doorstroomt naar school, stage of werk met een diploma. Verder is een doel om jouw thuisrelaties te herstellen of te verbeteren en we werken ernaar toe dat je (weer) thuis kan (blijven) wonen. Jouw thuisrelaties zullen we zoveel mogelijk betrekken in het hele proces. Wij begeleiden je van begin tot eind en helpen je ook met school of werk waar nodig. Ook na afronden van het programma zijn wij er voor je en kan je op ons rekenen als het nodig is.

Surfire jongerencoaching

Invulling

In het Jongerenprogramma zullen er allerlei basisvaardigheden aangeleerd worden tijdens de activiteiten. Voorbeelden van activiteiten zijn: mountainbiken, kanoën, vuur maken, navigatie, (zee)vissen, koken, klimmen, zelfverdediging, survival, balsport, varen, bedrijf-safari etc.
Basisvaardigheden, de Life-skill’s, vormen tijdens de activiteiten de rode draad en geven je inzicht in het gedrag van jezelf en de ander.
Voorbeelden van Life-skill’s zijn discipline, respect, communicatie, gehoorzaamheid, samenwerken etc.

Certificaat

Na ieder programma-deel en aan het einde van het jongerenprogramma ontvang je een certificaat van deelname, waarop staat wat je geleerd en gedaan hebt. Als je bij Surfire een traject hebt doorlopen, heb je bewezen dat je echt wat kan en je echt verder wilt en ook verder zal komen. Je hebt veel basisvaardigheden geleerd en hard gewerkt aan je conditie, zelfvertrouwen, leiderschap, communicatie, conditie en praktische vaardigheden.

Surfire jongerencoaching

Aanmelding

Zodra er contact met ons is opgenomen, maken we een afspraak voor een kennismaking.

Voor de kennismaking nodigen we jouw en je ouders of verzorgers en andere belanghebbende uit. Dit kan thuis zijn of op 1 van onze locaties. Tijdens het gesprek wordt er besproken over jouw motivatie, wat er speelt en kijken we of het Jongerenprogramma van Surfire geschikt is voor jou. Wij vertellen wie wij zijn en wat Surfire doet en wat we voor de jou kunnen betekenen.

Als jij gemotiveerd bent en er een indicatie wordt afgegeven door de gemeente, maken we een plan wanneer je kan starten.


Vergoeding
Kosten voor deelname aan het Jongerenprogramma kan bekostigd worden vanuit een PGB. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, moet je contact opnemen met jouw gemeente en vragen om een beschikking.

Contact
Surfire jongerencoaching