Surfire jongerencoaching

Tieners en jongvolwassenen

Surfire is er voor de jongere in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar die niet lekker in zijn vel zit, weinig zelfvertrouwen heeft, zich niet begrepen voelt, is vastgelopen of door gedrag in moeilijkheden is gekomen op school of niet meer naar school gaat.
In de meeste gevallen gaat het hierbij om jongeren met een laag zelfbeeld, angst, ADHD, ASS (Autisme), opstandig gedrag, sociale isolatie, gezagsproblemen, obsessie voor gamen of vervroegde schoolverlating etc.
Daarnaast ook de jongere die behoefte heeft aan een time-out om te groeien en extra vaardigheden aan te leren. Lees ook onze Programma Criteria.

Surfire jongerencoaching

Iedereen is uniek

Bij Surfire is iedereen uniek en zijn jongeren niet zielig, geen slachtoffer, geen probleemjongere of patiënt, maar is iedereen een actieve deelnemer die werkt aan zijn toekomst. Wij gaan voor de lange termijn en willen jongeren inspireren voor verandering van binnenuit in plaats van verandering af te dwingen. Jongeren hebben een eigen belevingswereld, taalgebruik en cultuur en hebben een eigen benadering nodig. Wij begrijpen dat en begeleiden de jongere op weg naar leiderschap en volwassenheid.

Surfire jongerencoaching

Focus op jongens

De ontwikkeling en het gedrag van jongens loopt net even anders dan bij meiden. Jongens worden man en hebben een mannelijke benadering nodig, omdat ze gewoon anders zijn als meisjes en vrouwen. Man worden leer je niet van een vrouw, ondanks dat vrouwen veel kwaliteiten hebben. Van nature experimenteren jongens graag, willen graag zelf iets oplossen, willen betrokken worden en willen graag weten waarom iets nuttig is. Op weg naar de mannelijkheid gaan jongens grenzen verkennen en verleggen om een eigen persoonlijkheid te worden en onafhankelijkheid op te bouwen. Vooral jongens kunnen niet lang stilzitten en willen graag bezig zijn.

Veel jongeren ervaren een grote druk om zich staande te houden en de “juiste” keuzes te maken. Steeds vroeger wordt jongeren gevraagd om keuzes te maken over zaken die ze lang niet altijd kunnen overzien.
De groei naar volwassenheid is vaak een onzekere periode waarin jongeren ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze daar zelf van vinden.
Wij vinden het geweldig om deze jongeren te begeleiden op weg naar de volwassenheid, zodat ze leiders worden en goede keuzes leren maken om zelfstandig verder te kunnen gaan.

Contact
Surfire jongerencoaching