Surfire jongerencoaching
Surfire jongerencoaching

Een traject bij Surfire is verdeeld in 6 stappen vanaf aanmelding tot uitstroom bij Surfire naar een vervolg keuze. Hieronder leggen we kort uit hoe dat in zijn werk gaat.

Het gaat niet lekker met jou en je loopt vast. Dit kan zijn doordat het thuis of op school niet goed gaat, je niet meer naar school gaat, je angstig bent of wat dan ook en je er niet meer uit komt. Wij begrijpen dat, iedereen kan soms hulp gebruiken.

Meldt je aan op onze site. Als je nog vragen hebt kan je ons altijd bellen.

Stap 1. AANMELDING:

Stoer dat je de stap genomen hebt. Na jouw aanmelding krijg je direct een bericht van ons dat we je aanmelding hebben ontvangen. Na je aanmelding bekijken wij of Surfire passend is voor jou en nemen wij binnen 1 week contact op met je. Als wij denken dat het Surfire programma bij jou zou kunnen passen, dan nodigen wij je binnen 3 weken uit voor een intakegesprek om elkaar beter te leren kennen. Als we denken dat Surfire niet aansluit bij jou, dan laten wij je dit ook weten.

Stap 2. Intake:

Tijdens het Intakegesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we wat er speelt, wat je nodig hebt en wat jouw motiveert. Daarnaast bespreken we of het GROEI-programma geschikt is voor jou. De intake doen we met jou, je ouders/ verzorgers en eventuele andere belanghebbende. De intake kan bij jouw thuis of op een andere locatie. Na de intake gaan wij intern overleggen of het Surfire programma aansluit bij jouw hulpvraag en nemen binnen 1 week contact op met je of je mee kan doen met het GROEI-programma van Surfire.

Stap 3. Voorbereiding:

Nu is het even wachten op goedkeuring van jouw hulpvraag door de gemeente. Ondertussen gaan wij alvast starten met voorbereiden en zorgen ook dat er allerlei papieren worden klaargemaakt met afspraken, zodat alles duidelijk is zoals bijvoorbeeld: wanneer je exact start, hoe vaak je komt, wie je mentorcoach is en wat je mee moet nemen etc. Na goedkeuring van de gemeente kan je snel starten.

Stap 4. Start & Intro

Wauw je bent gestart. De eerste dag is altijd spannend. We leggen alles duidelijk uit. De eerste 6 weken zijn een proefperiode. We leren elkaar beter kennen en we gaan samen helder krijgen welke doelen belangrijk zijn voor jou en leggen dit vast in je GROEI-Plan. We starten met het leren van nieuwe LIFE skills. Na 6 weken evalueren we met elkaar hoe het gaat en hoe we verder gaan.

Stap 5. Programma

Je bent nu 6 weken of langer bij Surfire en bent definitief bezig met het GROEI Programma. We doen veel sportieve Outdoor activiteiten en we werken aan Persoonlijke vaardigheden en zelfstandigheid. Met regelmaat heb je gesprekken met je Mentor-Coach. Iedere 6 maanden evalueren we met elkaar hoe het gaat en bepalen we met elkaar hoe we verder gaan en aan welke nieuwe doelen je gaat werken. Als je bepaalde vaardigheden beheerst krijg je hiervoor een certificaat van ons. Vaak starten we eerst  met 1 op 1 begeleiding en bouwen dit uit naar kleine groepjes, precies op het tempo wat bij jouw past. We werken ernaartoe dat je weer uitstroomt en zelfstandig verder kan in een nieuwe baan of weer naar school toe gaat.  Zodra je je doelen behaalt hebt gaan we werken aan je uitstroom en helpen je met het vinden van een baan of school en met andere praktische zaken.

Stap 6. Uitstroom

Wat mooi dat je zover bent gegroeid om uit te stromen. Jammer dat we afscheid moeten nemen. We plannen een eind gesprek en helpen je met praktische zaken. Ook als we afscheid hebben genomen, ben je altijd welkom voor een gesprek of gewoon wat drinken.

Wachtlijst & start

Op dit moment hebben we geen wachtlijst.

De minimale tijd van aanmelding t/m start is ongeveer 3-4 weken als er direct goedkeuring van jouw hulpvraag is door de gemeente.

Versie: 240201

Vergoeding
Kosten voor deelname aan een programma kunnen bekostigd worden vanuit een PGB. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt moet je contact opnemen met jouw gemeente.

Surfire jongerencoaching