Surfire jongerencoaching

Over Ons

Surfire biedt een intensief en actief Jongerenprogramma aan voor de jongere die wil groeien. We zijn gericht op leren door ervaring, persoonlijke aandacht, ontwikkeling en resultaat en werken in kleine groepjes. Samen werken we aan zelfvertrouwen, structuur en vaardigheden die de jongere kracht geven en echt verder brengen.

Surfire jongerencoaching

Missie van Surfire

– Jongeren basisvaardigheden meegeven waar ze echt verder mee komen door middel van een actief en intensief Jongerenprogramma dat gericht is op ervaring, leiderschap, persoonlijke aandacht, ontwikkeling en resultaat.

– Wij geloven dat problemen vroegtijdig en grondig aangepakt moeten worden, zodat onherstelbare schade beperkt wordt, trajecten korter zijn en geld bespaard wordt.

Surfire jongerencoaching

Team

Jacko Huisman

Ik ben Jacko Huisman, jongerencoach en ben graag buiten actief bezig en geloof ook dat we gemaakt zijn om lekker buiten bezig te zijn. Het gedrag van mensen heeft mij altijd gefascineerd en de rode draad voor mij is om mensen te verbinden en te zoeken naar de drijfveer waardoor mensen in beweging komen. Ik […]

Ik ben Jacko Huisman, jongerencoach en ben graag buiten actief bezig en geloof ook dat we gemaakt zijn om lekker buiten bezig te zijn. Het gedrag van mensen heeft mij altijd gefascineerd en de rode draad voor mij is om mensen te verbinden en te zoeken naar de drijfveer waardoor mensen in beweging komen. Ik geloof dat iedereen meer kan als dat hij of zij denkt en vindt het mooi om mensen te motiveren hun eigen grenzen te verleggen en te laten groeien in zelfvertrouwen. Jarenlang heb ik met allerlei mensen gewerkt, leidinggegeven en me beziggehouden met allerlei projecten.  Vooral de begeleiding van jongeren, in hun soms turbulente periode naar de volwassenheid, vind ik geweldig. Ik hou van pionieren, aanpakken, actief bezig zijn en van resultaat. Uit ervaring weet ik dat beweging, in de buitenlucht zijn en het aanleren van nieuwe vaardigheden in een nieuwe omgeving een enorme positieve invloed hebben op ons gedrag en leervermogen. Jongeren echt ondersteunen door oprechte aandacht en goede bagage mee te geven voor het leven daar ga ik helemaal voor.

Surfire jongerencoaching

Waarom Surfire

Surfire is er helemaal voor de jongere. Door de brede ervaring op allerlei gebieden, kunnen we de jongere voorzien van de juiste Life-skills. Naast stoere activiteiten zorgen we ook dat het vooral gezellig is met elkaar.

Aandacht

Iedereen is waardevol en uniek. Wij geven iedereen onvoorwaardelijke aandacht zonder vooroordeel. Door met kleine groepjes te werken kunnen we veel individuele aandacht geven.

Relatie

De tocht van het leven doe je niet alleen en relaties zijn belangrijk. Soms kan je wat hulp gebruiken en soms help je weer anderen. Een goede communicatie is daarbij essentieel.

Actief

Verandering gaat niet vanzelf en vereist een actieve houding. Ons Jongerenprogramma is actief en intensief, waardoor fysieke en mentale weerbaarheid verbetert en allerlei basisvaardigheden voor nu en later worden aangeleerd.

Resultaat

We houden van duidelijkheid en resultaat. Het doel is leiderschap, waardoor je uiteindelijk zelfstandig en vol zelfvertrouwen jezelf en je omgeving kan leiden.

Avontuur

Nieuwe ervaringen opdoen is een avontuur. We zorgen voor nieuwe ervaringen in een avontuurlijke omgeving en leren de jongere omgaan met nieuwe ervaringen.

Respect

We werken aan respect en vertrouwen. Bij ons zijn jongeren niet zielig, geen slachtoffer geen probleemjongere of patiënt, maar actieve deelnemers die werken aan hun toekomst.

Surfire jongerencoaching
Surfire jongerencoaching

Achtergrond informatie

De rode draad in het Jongerenprogramma van Surfire is “Ervarend leren”. Anders gezegd “learning by doing” of leren door te doen. Dit proces doorlopen alle mensen bewust of onbewust bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Hoe fietsen gaat, weet je door te kijken naar de voorbeelden om je heen, maar echt leren fietsen leert iemand […]
Lees meer
Onze thuisbasis is Gouda en onze werklocatie is vooral buiten. We werken samen met verschillende partijen, waar we gebruik mogen maken van elkaars locatie. Van te voren is altijd duidelijk waar we heen gaan, wie er mee gaat en wanneer je thuis bent.
Lees meer
Door intensief betrokken te zijn met vastgelopen en ontspoorde jongeren kreeg ik steeds meer het gevoeld dat dit anders kon. Meer aandacht en meer resultaat. De drive hier wat aan te doen en zelfstandig iets moois op te zetten om jongeren echt verder te helpen is de aanzet voor het starten van Surfire. Uit ervaring […]
Lees meer
Ons leven speelt zich steeds meer af in een comfortabele en voorspelbare binnenomgeving. Digitale relaties en amusement zijn onder handbereik en belemmeren vaak contact met de echte tastbare wereld. Zelfvertrouwen en voldoening groeien door zelf te doen en te ervaren en dit leren jongeren niet op internet of Socialmedia. Gemak lijkt een doel geworden en […]
Lees meer
Surfire werkt veel buiten in de natuur. Het idee om buiten aan herstel te werken wordt ook wel “Wildernis therapie”, “Culture Shock Therapy”,  “Adventure Therapie” genoemd. Dit is niet nieuw, maar nog steeds actueel. Door jongeren uit hun comfortabele thuisomgeving te halen en te brengen in een omgeving waar de regels en omgeving anders zijn, […]
Lees meer
Wij werken vanuit een christelijke geloofsovertuiging en geven daar inhoud aan door oprechte aandacht, respect en liefde zonder veroordeling of vooroordeel. Ieder mens is waardevol en we nemen iedereen serieus. Hopeloze mensen bestaan niet, en we geloven dat God van ons weet en een plan met ons heeft. Iedere jongere is welkom bij Surfire, ongeacht […]
Lees meer