Surfire jongerencoaching

Ons leven speelt zich steeds meer af in een comfortabele en voorspelbare binnenomgeving. Digitale relaties en amusement zijn onder handbereik en belemmeren vaak contact met de echte tastbare wereld. Zelfvertrouwen en voldoening groeien door zelf te doen en te ervaren en dit leren jongeren niet op internet of Socialmedia. Gemak lijkt een doel geworden en veel wensen liggen zonder (fysieke) inspanning binnen handbereik. Zolang mensen in hun comfortzone blijven, ervaren ze gemak en veiligheid, maar precies dat comfort, belemmert uiteindelijk ook vaak de ontwikkeling en houdt ze vast in oude patronen.

prestatiedruk

Niet alledaagse actieve leerervaringen laten mensen groeien en sterker worden. Vaak worden jongeren overdreven beschermd en mogen geen tegenslagen of teleurstellingen meer ervaren, terwijl de prestatiedruk is toegenomen. Veel onzekerheid en angst is hiervan het gevolg. Weerbaarheid en voldoening kunnen niet worden gegeven, maar moeten worden verdiend door het overwinnen van tegenslagen, teleurstellingen en fysieke inspanning. Buitenactiviteiten roepen op tot actie en bewegen. Daarnaast is er in een buitenomgeving minder afleiding en meer rust.

natuurlijke barrières

Het overwinnen van natuurlijke barrières en uitdagingen geeft jongeren een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen die ze vaak niet eerder hebben ervaren. Tijdens buitenactiviteiten worden groeps- en individueel gedrag snel zichtbaar. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat beweging het leer- en communicatie proces bevorderd en het verander processen sneller gaan. Versie: 12-01-2023

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws, komende activiteiten en als eerste op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!