Surfire jongerencoaching

Surfire werkt veel buiten in de natuur. Het idee om buiten aan herstel te werken wordt ook wel “Wildernis therapie”, “Culture Shock Therapy”,  “Adventure Therapie” genoemd. Dit is niet nieuw, maar nog steeds actueel. Door jongeren uit hun comfortabele thuisomgeving te halen en te brengen in een omgeving waar de regels en omgeving anders zijn, wordt een zgn. “Culture Shock” veroorzaakt. Alles wat vanzelfsprekend was, is verdwenen.

Hierdoor heeft de jongere minder controle en ontstaat de mogelijkheid om aan verandering te werken en kan de deelnemer naar zich zelf leren kijken zonder invloeden van buitenaf. Dit is een goede setting voor groei. Elke dag buiten is anders, het landschap is anders, het weer veranderd etc. De natuur is de zuiverste omgeving waar jongeren hun verdediging laten varen, doel vinden en de weg terug te vinden naar zichzelf en familie. Buiten werken we hard aan vaardigheden die ook overdraagbaar zijn naar het “normale leven”. Inzicht alleen is niet genoeg. Jongeren hebben daadwerkelijke vaardigheden en ervaring nodig om de spanning en verwachting van het leven het hoofd te bieden.

Deelnemers aan ons Jongerenprogramma hebben buiten meer aandacht voor het proces, ontwikkelen nauwere en sterkere relaties met personeel en collega’s en krijgen daardoor sneller inzicht in (ongezond) gedrag. Dit wordt verder ondersteund door het overwinnen van de natuurlijke uitdagingen die we tegenkomen en de voldoening die we bereiken door het actieve proces.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws, komende activiteiten en als eerste op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!