Surfire jongerencoaching

Ervarend leren

De rode draad in het Jongerenprogramma van Surfire is “Ervarend leren”. Anders gezegd “learning by doing” of leren door te doen. Dit proces doorlopen alle mensen bewust of onbewust bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Hoe fietsen gaat, weet je door te kijken naar de voorbeelden om je heen, maar echt leren fietsen leert je niet door op de bank te blijven zitten, maar alleen door het te doen en te ervaren met vallen en opstaan.

Competentiegericht

Verder kijken we vooral naar wat iemand wel kan, en waar iemand wel goed in is. We focussen ons vooral op het ontwikkelen van iemands kwaliteiten. Door te werken aan kleine succeservaringen wordt het zelfvertrouwen weer opgebouwd en wordt negatief gedrag omgebogen naar positief gedrag.

Kwaliteit

Vooraf bespreken we wat jou doelen zijn en leggen dat vast in een ontwikkelplan. Periodiek zullen we de vorderingen met jou, je ouders of belanghebbende bespreken. We gaan voor resultaat en onze stelling is dat “niks doen” geen optie is en nergens toe leidt. Het Surfire team is opgebouwd uit mensen met een brede ervaring en de Surfire trajecten staan onder begeleiding/ toezicht van SKJ geregistreerde zorg professionals.

Veiligheid

Veiligheid en betrouwbaarheid vinden wij erg belangrijk. Om kwaliteit, aandacht en veiligheid te borgen, kijken we wie bij elkaar past en houden we de groepen klein. Wij zorgen altijd voor de veiligheid van de jongeren door betrouwbare materialen, duidelijke instructies en voldoende ervaren begeleiding. Iedere begeleider-coach heeft ervaring en is bekwaam in het sociale werkveld en is daarnaast ervaren en bekwaam in de geboden activiteiten. Versie: 12-01-2023

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws, komende activiteiten en als eerste op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!